Ga je wel of niet open komend seizoen?

Als ondernemer is een van de meest prangende vragen die op dit moment hebt: wanneer mag ik open? En belangrijker nog: onder welke omstandigheden? Dit zijn allerlei gegronde redenen die vele zorgen baren en wellicht is de toekomst volgend jaar ook onzeker, want ondanks dat er perspectief wordt geboden, is dat nog maar de vraag. Wil je zeker veilig spelen, neem dan als oogpunt dat dit voorlopig de situatie is.  Houd er rekening mee dat het kan verslechteren en stel je hier op in. Zo kom je niet weer voor verrassingen te staan.

Maatregelen en voorbereidingen

Het is natuurlijk makkelijk om te spreken van maatregelen en dat je hier op moet voorbereiden, maar hoe is dit mogelijk als je niet weet welke maatregelen volgen, als zelfs de overheid niet weet wanneer de maatregelen volgen en of er maatregelen volgen. Daarom is het belangrijk om het bij de basis te houden. Berichtje bedrijfsactiviteiten zo in dat je onder de zwaarste maatregelen kunnen manoeuvreren. Stel dat je bijvoorbeeld een restaurant eigenaar bent, houd er dan rekening mee dat er een lok dan kan volgen en kijk alvast hoe dat logistiek in zijn werk zou gaan met bezorgen, zodat er in ieder geval nog geld binnenkomt

Veranderen of stoppen

Voor veel ondernemers is de rek er uit. Zij kunnen niet langer verder onder de huidige omstandigheden. Sommigen zijn al kopje onder gegaan. Veel mensen zitten op dit moment te twijfelen of dat ze moeten stoppen of doorgaan. In dat geval is het advies: wees reëel. Voorstoppers is er ook een stop regeling, die dit vergemakkelijkt en ervoor zorgen dat er zo min mogelijk financiële schade bij komt kijken. Kijk vooral ook naar de lange termijn stel dat de situatie zo nog een jaar aanhoudt twee jaar, wat is dan je perspectief. Ga niet uit van steunregelingen, ga uit van een scenario zonder steun, hoe ziet het er dan uit. Daar vind je het antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *