Hoe kies je de juiste kleur voor je binnenmuren?

Het kiezen van muurverf kleuren voor alle kamers in je huis is een uitdagende taak. Bepaal zelf of je het hele interieur in één kleur gaat schilderen of voor elke ruimte een andere kleur. Als je verschillende kleuren wilt gebruiken, zorg dan dat je een samenhangende flow creëert door een thuiskleurenpalet te gebruiken. Je kunt je creativiteit gebruiken door verschillende kleuren te kiezen voor de woonkamer, slaapkamer en keuken. Na het selecteren van de kleur, moet je ook het type verf kiezen. Verschillende verfsoorten kunnen verschillende looks aan je muur geven. Je kunt bijvoorbeeld glanzende verf, halfglanzende verf, satijnen afwerking of mat kiezen. Je kunt je aan onderstaande tips houden om de juiste kleur voor je binnenmuur te kiezen.

Neutrale kleur kiezen voor de muur

Als je een speelse nuance in je huis wilt aanbrengen, kun je gedurfde kleuren of levendige kleuren gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren groen of geel kiezen. Als je echter een huis wilt dat gemakkelijk kan worden ingericht, moet je een neutrale kleur voor de muur kiezen. Wanneer je de muur met een neutrale kleur schildert, zal de aandacht van de gasten uitgaan naar de meubels en andere decoratieve items. Bovendien kun je met een neutraal gekleurde muur de decoratie gemakkelijk veranderen. Een neutrale kleur is makkelijk te mixen en matchen met verschillende soorten meubelen. Omdat muren in neutrale kleuren gemakkelijk vies worden, kun je kiezen voor neutrale kleuren met een gemiddelde tint.

De kleur afstemmen op je persoonlijke voorkeur

Heb je gehoord over de psychologie van kleur? Volgens dit concept kan de kleur van de muur je humeur beïnvloeden. Je moet dus de verfkleur kiezen op basis van het gevoel dat je in zo’n ruimte wilt hebben. De interieurontwerpers raden aan om warme kleuren zoals koraal of geel te gebruiken voor de sociale ruimtes (woonkamer en keuken). Daarnaast is de beste kleur voor een privékamer hemelsblauw, mintgroen of saliegroen. Houd er rekening mee dat kleuren emotionele effecten kunnen hebben. Het gebruik van blauwe of groene kleur voor je slaapkamer kan je een rustgevend effect geven. Zo slaap je beter in je mooie slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *