4 manieren om een betere werkplek te creëren

Het is altijd belangrijk om een authentieke ruimte te ontwerpen, die je inspireert om nieuwe ideeën te creëren om je bedrijf te laten bloeien. Op deze manier kun je je werk beter uitvoeren. Een tip is om een ergonomische werkplek te creëren. Waarom een ergonomische werkplek? Dit zorgt voor comfort en stimuleert productiviteit. Hier zijn een paar tips hoe je een meer productieve werkomgeving kunt creëren. Lees verder!

Wees comfortabel

Werkplekken moeten comfortabel zijn. Het is belangrijk om dit  niet over het hoofd te zien. Een slechte ergonomie kan leiden tot fysieke pijn en productiviteitsverlies. Zorg voor een comfortabele stoel. Je brengt veel tijd zittend door, dus zorg voor de juiste ruggensteun. Helaas kan zitten ons moe maken als we het te lang doen. Je kunt investeren in een elektrisch zit sta bureau. Op deze manier kun je staand werken. Als je geen sta-bureau kunt aanschaffen, zorg er dan voor dat je gedurende de dag opstaat en rondloopt. Zet een alarm op je telefoon of een terugkerende afspraak in je agenda, zodat je niet vergeet om regelmatig te bewegen.

Laat je inspireren

Laat je niet beïnvloeden door het hokjes leven. Richt je ruimte in met voorwerpen die je inspireren. Bouw een authentieke werkplek die voelt als “jij” door familiefoto’s, inspirerende citaten, mooie decoraties, planten en andere dingen toe te voegen om je ruimte op te fleuren. Daarnaast zijn comfortabele bureaustoelen één van de belangrijkste dingen om inspiratie op te doen. Wanneer je comfortabel zit, zul je je beter kunnen concentreren.

Houd het georganiseerd

Iemands fysieke ruimte is een indicatie van zijn mentale toestand. Als je werkruimte rommelig en slordig is, zijn je hersenen dat waarschijnlijk ook. Het maakt niet uit of je een traditionele archiefkast hebt of mappen in je e-mail. Je moet deze organiseren met een systeem dat voor jou werkt. Dagplanners zijn een geweldige manier om je doelen, to-do’s en projecten in kaart te brengen.

Beperk afleiding

Werkplekken gaan gepaard met afleiding. Het kan gaan om gesprekken met collega’s op kantoor of een vervelend huisdier als je thuis werkt. Richt je werkruimte zo in dat deze afleidingen worden beperkt. Zoek een rustige ruimte en vermijd werken in drukke gangen of in de buurt van plaatsen waar mensen samenkomen. Niet iedereen kan meer dan acht uur per dag in een ‘flow’-toestand werken. Zorg er daarom voor, dat alle uren die je aan het werk bent optimaal worden benut. Je werkplek moet zo min mogelijk afleiding hebben om dit te bereiken. Met bovenstaande tips heb je gegarandeerd al een betere werkplek. Probeer het eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *