Aluminium profielen: welke zijn er?

Wanneer je eigenaar bent van een bedrijf in de industrie of hierin werkzaam bent dan zal je de verschillende aluminium profielen wel kunnen dromen. Als je echter niet in dit rijtje valt, dan zullen de profielen een stuk minder bekend voor je zijn. Toch zijn profielen een van de meest gebruikte producten. Je ziet profielen terug in de industrie, maar ook bijvoorbeeld in de bouw. De populairste aluminium profielen kunnen zomaar verschillende keren langs komen in jouw gezichtsveld, zonder dat je het door hebt. Benieuwd welke aluminium profielen het meest voorkomen? Lees dan vooral verder.

Aluminium buisprofiel

Het aluminium buisprofiel is een profiel die vele waarschijnlijk als eerst hadden verwacht, maar niks is minder waar. Een koker of buis heeft veel verschillende toepassingen. Het profiel kan worden gebruikt voor onder andere steigers, frames en meubels. Met het buisprofiel ben je verzekerd dat deze uiterst stevig staat. Buiten de industrie is het buisprofiel ook in trek bij interieurs van particulieren. Een industriële look is namelijk helemaal in en daar kan een aluminium buisprofiel ook niet in missen.

Aluminium u-profiel

Het aluminium u-profiel is ook een zeer populair profiel. Het u-profiel heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een u. Het u-profiel is het go to profiel wanneer er beschermranden nodig zijn voor panelen. Net als bij het vorige profiel is dit niet alleen meer populair in de zakelijke markt, maar ook de particuliere markt. De mogelijkheden zijn eindeloos van u-profielen en bieden een uitstekende beschermrand naast een stoere industriële look.

Aluminium hoekprofiel

Bovenaan onze lijst staat het aluminium hoekprofiel. Het aluminium hoekprofiel is, net als het vorige profiel, uitermate geschikt voor de afwerking van industriële als interieurtoepassingen. De eenvoudige bewerkingsmogelijkheden van aluminium met zijn lichte gewicht zorgt ervoor dat het hoekprofiel uitermate populair is in dit materiaal. Het is daarmee het afwerkprofiel voor binnen in jouw pand of woning tot in de buitenlucht. Het aluminium hoekprofiel is daarmee het populairste hoekprofiel in dit lijstje.

Profiel voor jouw project

Op zoek naar een aluminium profiel voor jouw project? Bekijk dan het assortiment bij Metaalcenter.nl! Alle populaire profielen beschikbaar in één webshop. En dat alles tegen extra scherpe prijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *