Hoe vind je een ontwerpbureau dat past bij jouw bedrijf?

Hoe vind je een ontwerpbureau dat past bij jouw bedrijf?

Ben je opzoek naar een ontwerpbureau om mee in zee te gaan? Dan zit je vast met heel wat vragen opgescheept. Begrijpelijk, want je wilt natuurlijk dat de partij waar je mee gaat samenwerken precies snapt wat jouw visie is. In deze blog help ik je dan ook graag op weg om een perfecte B2B match te vinden!

Kies een samenwerking met een ontwerpbureau van dezelfde schaal

Als kleine ondernemer ben je het meest gebaat om de samenwerking aan te gaan met een bureau van dezelfde schaal. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in hun klantenbestand, zijn dit bedrijven die evengroot zijn als je eigen bedrijf? Dit betekend dat zij ervaring hebben met bedrijven van dezelfde grootte. Ga je in zee met een bureau dat met relatief grote klanten werkt, bestaat de kans dat de samenwerking niet zo soepel zal lopen. Jouw benodigdheden zijn eenmaal kleiner dan hun grotere klanten, waardoor het risico ontstaat je niet voldoende geholpen kan worden.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Ga ook vooral niet te moelijk doen in je zoektocht naar een ontwerpbureau om mee samen te werken. Ben je een ondernemer in Eindhoven? Een simpele zoekopdracht als ‘’Ontwerpbureau Eindhoven’’ brengt je al een heel eind. Binnen no-time heb je een geheel overzicht van welke partijen zich er bij jou in de regio bevinden. Tegenwoordig kan je online erg gemakkelijk meeten met mensen, maar het blijft toch fijn om eens een keer face to face met elkaar te kunnen spreken. 

Ga het gesprek met elkaar aan

Om erachter te komen of de ‘’klik’’ er is voordat je een samenwerking aangaat, is het natuurlijk ook altijd mogelijk om gewoon een langs te gaan bij het bedrijf. Formuleer vragen die voor jou belangrijk zijn en ga het gesprek aan met werknemers. Zo kom je er al gauw achter hoe het bedrijf in elkaar steekt en of ze de diensten aanbieden die je zoekt. Meestal hebben ontwerpbureau’s een breed scala aan diensten. Deze bestaan vaak uit signing, drukwerk en print ontwerp, het bedrukken van bedrijfskleding maar ook cadeauverpakkingen. Wees dus goed op de hoogte wat je überhaupt wil voordat je een bureau inschakelt voor je ontwerpen.

Vraag rond in je eigen netwerk

Als ondernemer heb je ongetwijfeld een netwerk opgebouwd door de jaren heen. Het kan lonen om eens in je netwerk rond te vragen naar partijen waarmee zij goede ervaringen hebben. Elk bedrijf heeft baat bij het laten ontwerpen van hun designs, dus er zal vast iemand zijn die je verder op weg kan helpen met een goed advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *