Realiseer je eigen droomwoning

Niets is mooier dan de mogelijkheid te hebben tot het realiseren van je eigen droomhuis. Een plek waar je 100 procent thuis voelt en wat je helemaal zelf hebt kunnen vormen tot de ideale omgeving. Maar wat is dan nou precies jouw ideale omgeving? Tegenwoordig is er zoveel keus en zijn er zoveel mogelijkheden. Om de keuzestress hopelijk wat te kunnen verminderen zullen we een populaire stijl voor je uitlichten: Modern

Een moderne villa bouwen 

Moderne villa’s iets wat je vroeger eigenlijk alleen zag in Amerikaanse films, maar tegenwoordig in Nederland ook niet meer weg te denken. We leven in een tijdperk waar de behoefte van ruimte en privacy moeilijk te vinden zijn, maar tegelijkertijd zijn we wel graag buiten en willen we zoveel mogelijk zonlicht. Bij het bouwen van een modern villa zijn deze behoeftes zeker te verwezenlijken.

Een moderne villa is te herkennen aan de strakke vormen, platte daken en het de transparantie. Er wordt veel gebruik gemaakt van grote ramenpartijen waardoor de lichtinval maximaal is. Om de strakke uitstraling binnen te behouden wordt de basis ruimtelijk opgezet. Elke ruimte in de villa wordt met elkaar verbonden. Een goed voorbeeld hiervan is een open trappenhal of zwevende trap. Je ervaart een luxe uitstraling zonder poespas.

Diepte

Bij moderne villa’s wordt er veel gespeeld met de plaatsing van de strakke blokstukken. Zo krijgt elke villa een unieke uitstraling. Doordat er dan diepte ontstaat wordt in combinatie met de raampartijen de omgeving als ware naar binnengehaald. Dit maakt omgeving en huis één. Zo creëer een plek waar je makkelijk een hele dag door kan brengen. 

Materialen

De materiaalkeuze van de buitenkant van de villa verschilt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van steen, beton, hout, metaal of pleisterwerk. Het maakt eigenlijk niet uit als het maar een tijdloos en strak effect geeft. Wat ook zeker niet ontbreekt in een moderne villa zijn de technologische snufjes. Elektrische gordijnen, draaibare televisies, super fancy alarmsystemen. Noem het maar op en in veel villa’s zijn voorzien van deze technologieën.

Met de aanvulling van leren bekleding, blinkend staal en rokende accessoires is het living in the fast lane, maar dan wel vanuit je luie stoel. Inspiratie opdoen? Bekijk dan de realisaties van Engel Architecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *